خانه/همه نوشته ها/فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه
آخرین بروز رسانی: 5th سپتامبر, 2021

فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

فهرست این محتوا پنهان 1 فروش تجهیزات پسیو و اکتیو […]

فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

در مورد فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه می توان گفت که شناخت تجهیزات اکتیو و تجهیزات پسیو از ملزومات دنیای امروزی است که بیش از هر زمان دیگر دسترسی به اطلاعات نامحدود یک ضرورت محسوب می‌شود. به عبارتی ما یک زندگی دیگر در دنیای دیجیتال و مجازی داریم و پهنای باند این دنیای مجازی، حیات و وجود ما را در این دنیا را برای ما ممکن می‌سازد. این در حالی است که به مرور زمان مشتریان خانگی و تجاری شبکه‌های سال خورده مسی را کنار می‌گذارند. در عوض شبکه های مسی، شبکه نوری پسیو (Passive Optical Network ((PON) به طور تساعدی برای پاسخگویی به نیازهای پهنای باند فعلی و آینده در حال استقرار هستند.

معرفی تجهیزات پسیو شبکه

به تجهیزاتی گفته می‌شود که توانایی تولید و یا بازتولید سیگنال‌های الکترونیکی را ندارند و فقط سیگنال‌هایی را که از سمت تجهیزات اکتیو به آن‌ها می‌رسد را انتقال می‌دهند و جا به جا می‌کنند که به آن ها پسیو یا غیر فعال گفته می‌شود. تجهیزات پسیو مهمترین بخش‌ در هر شبکه هستند. این تجهیزات زیر ساخت هر شبکه ای را تشکیل می‌دهند و در افزایش ثبات، کیفیت و بهره‌وری شبکه بسیار موثر هستند.

تجهیزات پسیو مستقیما بر روی داده‌های شبکه اثر نمی‌گذارند اما در سرعت، پایداری و امکان توسعه شبکه نقش کلیدی دارند. داده‌ها در بستر شبکه به وسیله تجهیزاتی مانند کابل مسی و فیبر نوری و پچ کورد انتقال داده می‌شوند و به وسیله رک، داکت، پاور ماژول و پچ پنل به ثبات و پایداری می‌رسند و حتی مدیریت می‌شوند.

فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

از این رو انتخاب درست و مناسب هر یک از این تجهیزات می‌تواند در سرعت و پایداری شبکه و پهنای باند تحت پوشش موثر باشند. همچنین، عیب‌یابی و توسعه شبکه را آسانتر می‌نمایند. مهم‌ترین تجهیرات پسیو شبکه شامل کابل شبکه، پچ پنل، پچ کورد، رک، ترانک، کیستون می باشد. برای آشنایی با تجهیزات اکتیو و تجهیزات پسیو شبکه باید بدانید انواع مختلفی از شبکه‌ها وجود دارد که گونه‌های بسیاری از اطلاعات را حمل می‌کنند. با این حال، همه این شبکه‌ها را می‌توان در یکی از دو دسته پسیو (Passive) یا اکتیو (Active) قرار داد.

معرفی فروش تجهیزات اصلی شبکه‌های پسیو

به مجموعه ابزار و تجهیزاتی که عملکرد آن ها وابستگی به جریان برق نداشته باشد تجهیزات پسیو شبکه می‌گویند. به عبارت دیگر تجهیزات Passive قطعاتی هستند که در تولید، هدایت و یا تقویت سیگنال‌ها نقشی ندارند. در حالی که قطعاتی که عملکرد آنها وابسته به جریان برق باشد و در تولید، هدایت و تقوییت سیگنال‌ها نقش دارند، تجهیزات اکتیو نامیده می‌شوند.

معرفی تجهیزات اصلی شبکه‌های پسیو یک امر مهم است و قبل از هر اقدامی برای شبکه سازی باید تجهیزات پسیو را بشناسید. تمامی شبکه‌های کامپیوتری از اجزاء و تجهیزات مختلفی تشکیل می‌شوند که هر کدام از آنها وظیفه مجزا و مشخصی دارند. به طور کلی تجهیزات شبکه به دو دسته ی اکتیو (Active) و پسیو (Passive) تقسیم می شوند.

تجهیزات پسیو چیست؟

تجهیزات پسیو مهمترین بخش‌ در هر شبکه محسوب می‌شود. بنابراین معرفی تجهیزات پسیو اهمیت ویژه‌ای دارد. این تجهیزات زیر ساخت آن شبکه را تشکیل می‌دهند و در افزایش کیفیت و بهره‌وری شبکه نقش به سزایی دارند. تجهیزات پسیو مستقیما بر روی داده‌های شبکه اثر نمی‌گذارند اما در سرعت، پایداری و امکان توسعه شبکه نقش کلیدی دارند.

داده‌ها در بستر شبکه به وسیله تجهیزاتی مانند کابل مسی و فیبر نوری و پچ کورد انتقال داده می‌شوند. از این رو انتخاب درست و مناسب هر یک از این تجهیزات می‌تواند در سرعت شبکه و پهنای باند تحت پوشش تاثیر بسزایی داشته باشد. همچنین، عیب‌یابی و توسعه شبکه را آسانتر می‌نمایند.

تجهیزاتی که توانایی تولید سیگنال‌های الکترونیکی را نداشته باشند ولی سیگنال‌هایی را که از سمت تجهیزات اکتیو به آن ها می‌رسد را انتقال می دهند و جابه‌جا می‌کنند که به آن تجهیزات پسیو یا تجهیزات غیر فعال گفته می‌شود.

کابل زوج به هم تابیده یکی از تجهیزات پسیو شبکه

یک کابل زوج به هم تابیده دارای چهار جفت سیم است. این سیم‌ها برای کاهش تداخل متناوب و تداخل خارجی دور یکدیگر تاب خورده اند. این نوع کابل کشی در شبکه‌های فعلی رایج است. کابل‌های زوج به هم تابیده را می‌توان برای کابل کشی تلفن و شبکه استفاده کرد. دو نسخه از کابل زوج به هم تابیده وجود دارد که شامل UTP ( زوج به هم تابیده بدون شیلد یا محافظ) و STP (کابل زوج به هم تابیده شیلد شده) می‌شود.

تفاوت این دو کابل در این است که STP دارای یک لایه عایق اضافی است که از داده‌ها در برابر تداخل خارجی محافظت می‌کند. یک کابل زوج به هم تابیده از کانکتور 8P8C استفاده می‌کند که گاهی اوقات به اشتباه به عنوان کانکتور RJ45 شناخته می‌شود.

کابل فیبر نوری

در این نوع کابل ها؛ از فیبرهای نوری برای انتقال داده‌ها به صورت سیگنال‌های نور استفاده می‌شود. این کابل‌ها رشته‌های شیشه ای دارند که توسط ماده ای روکش دار احاطه شده اند. این نوع کابل می‌تواند طول بیشتر از هر نوع کابل دیگری را پشتیبانی کند. کابل‌ها از تداخل الکترومغناطیسی نیز مصون است.

فیبر نوری مزایای بسیاری را نسبت به سایر روش‌ها ارائه می‌دهد اما عیبی که دارد گران بودن آن است. به طور کلی دو نوع کابل فیبر نوری وجود دارد: فیبر تک حالت (SMF) که فقط از یک پرتوی نور برای انتقال داده استفاده می‌کند و مسافت‌های طولانی تری را پشتیبانی می‌کند. فیبر چند حالته (MMF) که از چندین اشعه نور برای انتقال داده استفاده می‌کند اما مسافت کمتر از SMF را پشتیبانی می‌کند

 

 

کابل

کابل شبکه مهمترین عضو تجهیزات پسیو در شبکه است. از این رو در معرفی تجهیزات پسیو ابتدا به آن اشاره می‌کنیم. کابل‌ها در دو نوع مسی و فیبر نوری در بازار یافت می‌شود. کابل مسی برای شبکه‌هایی استفاده می‌شود که فاصله تجهیزات در آن کمتر از 100 متر باشد.

اما اگر ارسال داده‌ها در مسافت بیشتر از 100 متر باشد، استفاده از فیبر نوری الویت دارد. برای استفاده از کابل ها باید در ابتدا و انتهای کابل، سوکت زده شود. تا به راحتی به دستگاه‌ها و سایر تجهیزات وصل شوند.

کابل بین کامپیوترها و روترها و سوییچ‌ها اتصال و انتقال اطلاعات رو انجام میده. در واقع میشه کابل ها رسانه‌ای میباشند که داده‌ها در ان جریان دارند و در شبکه اطلاعات از دستگاهی به دستگاه دیگه انتقال پیدا میکنه. و رابط دستگاه ها تو شبکه می باشد که جریان و ولتاژ الکتریکی منتقل میکنه.

رک‌ها

رک یکی دیگر از اعضای تجهیزات پسیو شبکه است. رک محفظه‌ای است که سرور و سایر متعلقات آن مثل روتر، مودم، سوئیچ و … در آن قرار می‌گیرد. واحد اندازه‌گیری هر رک یونیت (Unit) است.

 

پچ کورد

پچ کوردها یک از تجهیزات passive بوده و درواقع کابلهای کوچکی هستند که برای اتصال تجهیزات نزدیک به هم می‌شود. معمولا طول این کابل‌ها کمتر از 5 متر بوده و در دو نوع مسی و فیبر نوری عرضه می‌شوند. از پچ کوردها می‌توانید برای اتصال یک سوئیچ شبکه به کامپیوتر یا یک سوئیچ شبکه به روتر استفاده کنید. از پچ کورد جهت هدایت سیگنال‌های دو دستگاه نزدیک به هم استفاده می‌شود.

پچ کورد دستگاهی هستش که برای متصل کردن اجزای یک شبکه تجهیزاتی مثل سوئیچ، پچ پنل، رایانه و… میباشد. همچنین بر روی کارایی شبکه تاثیر میزاره. در واقع میشه گفت برای انتقال صدا و تصویر هم پچ کوردها مورد استفاده قرار میگیرن. دو نوع ژاکت LSZH ، PVC ساخته میشن و دارای رنگ های مختلفی میباشن.

 

سوکت‌های دیواری

سوکت‌های دیواری یکی از تجهیزات پسیو هستند که دسترسی سیستم کاربران را به شبکه برقرار می‌کنند و به کاربر این امکان را می‌دهند تا با استفاده از کابل شبکه، به شبکه اصلی متصل شود.

پچ پنل

پچ پنل ها واسطی بین تجهیزات اکتیو و کابل‌های شبکه هستند. این قطعه دارای چندین پورت شماره گذاری شده است که تمامی کابل‌های شبکه به انها وصل می‌شوند. معمولا در هنگام کابل کشی بخش های مختلف ساختمان، همیشه تعدادی سوکت وجود دارد که در حال حاضر مورد استفاده نیستند و کاربری با استفاده از آن به شبکه متصل نیست.

اما همیشه این امکان وجود دارد که در آینده ای نه چندان دور کاربر یا کاربرانی از طریق این سوکت ها وارد مدار شبکه شوند. در مواقع نیاز، سیستم های موجود در محل به یکی از این پورت ها وصل شده و با شبکه ارتباط برقرار می کند. استفاده پچ پنل باعث می شود تا مدیریت و عیب یابی شبکه سریع تر صورت پذیر است. و می‌توان بین کابل‌ها نظم برقرار کرده و شبکه را بهتر و بهینه‌تر مدیریت کرد.

پچ پنل قطعه‌ای مستطیلی شکل است. روی آن تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد و داخل رک قرار می‌گیرد. پچ‌پنل جزو ملزومات یک شبکه محسوب می‌شود و کار اصلی یک پچ‌پنل، اتصال یک نود به شبکه است.

 

کیستون

در معرفی تجهیزات اصلی شبکه‌های پسیو از کیستون‌ها نباید گذشت. برای سربندی از کابل‌های شبکه مسی باید از یک کانکشن استفاده کرد. به این کانکشن‌ها کیستون (پریز) یا کیاستون جک گفته می‌شود. کیستون برای اتصال کابل شبکه به تجهیزاتی مانند سوئیچ، روتر و … استفاده می‌شود. بعنوان یکی از مهم‌ترین تجهیزات تاثیر گذار در سرعت شبکه کامپیوتری شما، بسیار مهم است که از کانکشن با کیفیت و مرغوب استفاده کنید.

کیستون‌ها قطعات ارزشمندی در تجهیزات پسیو شبکه هستند. در مکان‌های مختلفی نظیر، پچ پنل، ترانک، باکس‌ها و … قرار می گیرند. با توجه به نوع کاربری، باید کیستون مناسب را خریداری کرد. در غیر این صورت راه اندازی شبکه با مشکل مواجه خواهد شد.

کیستون ها بر اساس Categoryبه یکی از دسته های Cat5, Cat5e, Cat6 ,Cat6A, Cat7, Cat7A, Cat8 تعلق دارند و بر اساس جنس بدنه در 2 نوع فلزی و پلاستیکی موجود می باشند. ویژگی بسیار منحصر به فرد این کانکشن‌ها آن است که علاوه بر سربندی آسان و بدون نیاز به آچار مخصوص کابل شبکه، دارای یک بست قفل شو در پشت کانکشن است که برای نگهداری کابل شبکه از آن استفاده می‌شود.

 

 

ترانک و داکت

ترانک و داکت محفظه‌های پلاستیکی هستند که برای عبور و محافظت انواع کابل مورد استفاده قرار می‌گیرند. ترانک، همان داکت است. اما بزرگتر است و فضای بیشتری برای عبور کابل دارد. همچنین می توان بر روی آن پریز نصب کرد. ترانک و داکت عامل مهمی در ایجاد نظم در چیدمان کابلهای شبکه و محیط است. داکت و ترانک عموما از پلاستیک ساخته می‌شوند و قابلیت انعطاف پذیری نیز دارند. تنها ایرادی که می توان از آنها گرفت این است که در برابر رطوبت مقاوم نیستند و بیشتر در فضای بسته مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

 

معرفی فروش تجهیزات اصلی شبکه‌های اکتیو

هر شبکه کامپیوتری به واسطه چند سری تجهیزات و چندین قطعه راه اندازی می‌شود. در این میان به قطعاتی که با اتصال به برق کار می‌کنند و در تولید، هدایت و تقویت سیگنال‌های الکتریکی نقش دارند و باعث فعال شدن جریان الکتریکی می‌شوند، قطعات فعال یا تجهیزات اکتیو می‌گویند. سوئیچ‌ها و مودم بخشی از تجهیزات اکتیو شبکه هستند.

بررسی انواع تجهیزات اکتیو

کارت شبکه

کارت شبکه، یکی از مهمترین تجهیزات اکتیو در زمان پیاده سازی یک شبکه کامپیوتری است. کارت شبکه، ارتباط بین کامپیوتر و محیط انتقال ( نظیر کابل های مسی و یا فیبر نوری ) را فراهم می نماید. اکثر مادربردهای جدیدی که از آنان در کامپیوترهای شخصی استفاده می گردد، دارای یک اینترفیس شبکه‌ای onboard هستند. کامپیوترهای قدیمی و یا کامپیوترهای جدیدی که اینترفیس شبکه‌ای onboard ندارند، در زمان اتصال به شبکه، بر روی آنان یک کارت شبکه نصب می‌گردد. کارت شبکه جهت اتصال کامپیوتر به شبکه محلی در سرعت‌های 100،10و1000 مگا بیت بر ثانیه بکار میرود.

هر کارت شبکه دارای یک آدرس فیزیکی (MAC) است. آدرس فوق یک عدد شش بایتی است که سه بایت اول آن مشخص کننده سازنده کارت شبکه و سه بایت دوم، شماره سریال کارت شبکه است.

کارت‌های شبکه به دو دسته کابلی و وایرلس تقسیم می شوند. هرکدام مزایا و معایبی دارند. کارت شبکه‌های وایرلس به 2 گروه اینترنال و اکسترنال ( قابل حمل) تقسیم می‌شوند.

معرفی فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

کارت شبکه واسطه ای بین کامپیوتر و اینترنت شبکه می باشد که برای افزایش و بهبود عملکرد و کارایی کامپیوتر به آن افزوده می شود، که باعث برقراری ارتباط با انواع شبکه هایی مثل شبکه کابلی، شبکه اترنت، شبکه بی­‌سیم، شبکه وای فای می شود.

کارت شبکه با عناوینی چون Network Adapter،Network Card و NIC شناخته می شود. سرعت اتصال به اینترنت بالا و در حد گیگابایت داره و ارتباط بسیار قابل اطمینان می باشد. دستگاه های جانبی بسیاری می‌تونن به پورت های مختلف کارت شبکه وصل بشن و همینطور دیتاها قابل اشتراک گذاری بین کاربرها میباشد.

دستگاه با استفاده از کارت شبکه میتونه به یک شبکه مرکزی وصل بشه و یا فقط به طور مستقیم به دستگاه دیگه ای متصل بشه. از دیگر وظایف کارت شبکه رمزگذاری و رمزگشایی داده ها، تبدیل داده های سریال به موازی و برعکس، کنترل کردن جریان داده ورودی و خروجی از کارت شبکه و همینطور تبدیل کردن فرمت داده ها برای ارسال در رسانه (کابل شبکه) میباشد.

کارت شبکه برای شبکه کابلی، وای فای، اترنت، لپ تاپ یا سرور بخش ضروری و مهم میباشد. هر کارت شبکه یک سرعت انتقال مشخصی داره که سرعت میانگین آن کارت شبکه رو نشون میده، که میشه گفت سرعت کارت شبکه به تنهایی دلیل اصلی سرعت اینترنت نمیباشد چون سرعت اینترنت به خیلی از عوامل دیگه بستگی داره.

برای مثال اگر کارت شبکه سرعت 11mbps باشه و اینترنت هم با پهنای باند 100mbps باشه، این توانایی رو نداره که از همه سرعت اینترنت استفاده کنه، اگر چه پهنای قدرتمندی هم داشته باشیم.

 

سوئیچ

سوئیچ شبکه قطعه‌ای از تجهیزات اکتیو است که بین سایر تجهیزات ارتباط بر قرار می‌کند. سایر تجهیزات به وسیله انواع کابل مسی یا کابل فیبر نوری به سوئیچ متصل می‌شوند. اطلاعات در شبکه به صورت بسته داده و فریم جا‌به‌جا می‌شود. هر فریم شامل اطلاعاتی مانند آدرس مبدا و آدرس مقصد است. سوئیچ با توجه به مک آدرس (MAC Address) موجود در قسمت مقصد در فریم، پورت مقصد را تشخیص می‌دهد و بسته داده را به همان پورت می‌فرستد.

سوئیچ شبکه، دستگاهی هستش که کامپیوترهای موجود در شبکه و همینطور چاپگرها، سرورها رو به یکدیگر متصل میکنه، و امکان ارتباط و تبادل دیتا و امکان جا بجایی اطلاعات بین دستگاه‌ها رو براشون فراهم میکنه.

سوئیچ ها این توانایی رو دارند که حتی ده ها دستگاه رو به هم متصل کنند و میزان استفاده از شبکه رو کنترل میکنن. در واقع میشه گفت سوئیچ تو راه اندازی و گسترش شبکه وظیفه ی مهم و حیاتی بر عهده داره، و خیلی راحت میتونه امکان انتقال داده به دستگاه مورد نظر فراهم کنه.

برندهای متعددی این سوئیچ رو تولید میکنن ولی دو برند سیسکو و میکروتیک سوئیچ های حرفه ای تری رو طراحی و وارد بازار جهانی کردند و مورد استقبال زیادی از کاربرها قرار گرفتن. برند های دیگه ای هم تو زمینه ی تولید سوییچ شبکه هستن که از جمله ی اونها برند های دی لینک، تندا، تی پی لینک و آی پی کام میباشد.

انواع سوئیچ شبکه

به طور کلی میشه گفت سوئیچ شبکه به دو دسته ی کلی تقسیم میشه: سوئیچ های غیر مدیریتی (Unmanaged Switch) و سوئیچ های مدیریتی (Managed Switch).

سوئیچ های غیر مدیریتی (Unmanaged Switch)

این نوع از سوئیچ با توجه به نحوه ی طراحی اونها خیلی راحت راه اندازی میشن و مورد استفاده ی کاربرها قرار میگیرن. این سوئیچ ها برای برقراری ارتباط فقط نیاز به کابل دارند و احتیاج به هیچ گونه پیکربندی ندارن. و بیشتر برای مصارف خانگی و کسب و کارهای کوچیک مورد استفاده قرار می گیره.

سوئیچ های مدیریتی (Managed Switch)

این نوع از سوئیچ رو میتونین متناسب با شبکه ی خود تنظیم کنین و همینطور بهتون شما امنیت و انعطاف پذیری بیشتری رو میده. این دستگاه به نسبت سوئیچ غیر مدیریتی بر ترافیک LAN کنترل و نظارت بیشتری داره و برای این کنترل از ویژگی های پیشرفته تری استفاده میکنه.

سوئیچ های مدیریتی از پروتکل‌هایی مثل SNMP یا Simple Network Management Protocol برای مانیتور کردن دستگاه های شبکه استفاده میکنه، و کاربرد زیادی در داخل اتاق سرور شبکه های بزرگ با پهنای باند زیاد داره.

سرور 

سرورها در شبکه بسیار اهمیت دارند. قیمت آنها نیز نسبت به سایر تجهیزات معمولا بیشتر است. به همین دلیل انتخاب سرور مناسب از نظر برند و کارآیی کار بسیار مهم و تخصصی است. انتخاب سرور نامناسب میتواند باعث بوجود آمدن کندی زیاد و خرابی مکرر و هزینه‌های پشتیبانی ناخواسته شود.

سرور کامپیوتری است که درخواست را پردازش کرده و داده را به کامپیوتر دیگری در بستر اینترنت یا شبکه انتقال میدهد. در یک دیتاسنتر، یک کامپیوتر فیزیکی که برنامه سرور بر روی آن اجرا میشود را سرور می نامند.

اکسس پوینت

یکی از تجهیزات اکتیو، اکسس پوینت‌ها هستند که در شبکه‌ها و خصوصا شبکه‌های بیسیم استفاده می‌شوند. به عبارت دیگر اکسس پوینت که به اختصار AP یا WAP هم گفته می‌‍‌‌‌‌شود. شبکه‌های محلی که با استفاده از اکسس پوینت‌ها به هم متصل می‌شوند. یکی از پرکاربردترین تجهیزات در شبکه‌های وایرلس است. عملکرد آن مشابه سوئیچ در شبکه‌های کابلی است.

اکسس پوینت می‌تواند ۶۰ اتصال همزمان را ایجاد کند. با نصب اکسس پوینت، کارمندان می‌توانند در محل کار به راحتی از اتاقی به اتاق دیگر حرکت کنند. بدون اینکه وقفه‌ای در اتصال به شبکه بوجود بیاید. با حرکت کاربران در ساختمان، دستگاه آنها از یک اکسس پوینت به اکسس پوینت دیگر سوئیچ می‌کند و اتصال قطع نمی‌شود. این اتفاق به حدی سریع است که کاربران متوجه این سوئیچینگ‌ها نمی‌شوند.

بررسی فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

اکسس پوینت به تجهیزاتی گفته میشه که از طریق آن چند سیستم کامپیوتری رو می توان به وسیله ی شبکه های بیسیم به همدیگه متصل کرد. و از نظر کارایی و عملکرد مشابه سوییچ شبکه های کابلی در شبکه های بیسیم می باشد. در شبکه های کوچیک و یا شبکه های عمومی اینترنتی برای ایجاد HotSpot معمولا مورد استفاده قرار می گیره.

اکسس پوینت ها هم در شبکه های کامپیوتری و هم در تجهیزات مخابراتی قابل مشاهده می باشند. این دستگاه ها به نویز ها و امواج خیلی حساس می باشند و یک موتور الکتریکی می تونه باعث ضعیف شدن امواجشون بشه. اسفاده از اکسس پوینت ها به دلیل اینکه سیگنال شبکه های بی سیم همه جا یافت میشه باعث کاهش امنیت میشه.

هر کدوم از کمپانی های اکسس پوینت انواع مختلفی رو تولید و وارد بازار می کنن، که شرکت هایی مثل راکاس، سیسکو، یونی فای، اروبا، مراکی و … نسبت به کیفیت و مرغوبیت کالاهایی که تولید می کنن از قیمت مناسبی هم برخوردار می باشد. زمان تهیه اکسس پوینت / روتر می تونین از کارشناسان مجرب فروشگاه اینترنتی آی تی سام کمک بگیرین تا بهترین مدل رو متناسب با نیازهایی که دارین تهیه و خریداری کنین.

 

 

 

مودم

امروزه کاربران اینترنت به روش ها ی مختلفی به اینترنت متصل می شوند اما یکی از راه های ساده و پرکاربرد برای اتصال به اینترنت استفاده از مودم هایADSL و یا سایر روشهای DSL و مودمهای مخابراتی می باشد.

زمانی که شما از مودم و روتر استفاده میکنین مودم ورودی اینترنت هست و روتر اینترنت رو هدایت می کنه. در واقع مودم ها می تونن شبکه خانگی شما رو به اینترنت گسترده تری متصل کنند ولی روترها به شما اجازه میدن همه دستگاه های با سیم و بی سیم شما به صورت هم زمان از اتصال اینترنت استفاده کنند شما میتونین از یک مودم تا وقتی که خراب نشده سالها استفاده کنین ولی ممکن هست روتر خود را عوض کنین چون میخواین پوشش بهتری داشته باشین یا از آخرین پیشرفت های فن آوری وای فای استفاده کنید.

مودم از طریق اینترنت دستگاه هایی مانند رایانه، لپ تاپ و روتر ها رو قادر به ارسال و دریافت اطلاعات میکنه. در مودم اطلاعات دیجیتال خروجی از یک رایانه رو به سیگنال آنالوگ تبدیل میکنه که امکان ارسال اونها از طریق خط تلفن، DSL یا کابل بوجود میاد. در واقع میشه گفت وظیفه‌ ی تبدیل سیگنال‌های دیجیتال به آنالوگ و برعکس رو بر عهده داره.

روتر

روترها نیز یکی از تجهیزات اکتیو شبکه اند که در لغت به معنی مسیر یاب می‌باشد. اما در واقع تجهیزات فیزیکی هستند که چندین شبکه بی سیم یا کابلی را به یکدیگر متصل می‌کنند. روتر در شبکه مهم و حیاتی است و از آن در شبکه‌های LAN و WAN استفاده می‌گردد .

به زبان ساده، یک روتر دستگاهی است که بسته‌های داده‌ای دستگاه‌های موجود در شبکه را به مقصد مناسب رسانده و با این کار آن‌ها را به اینترنت متصل می‌کند. این داده‌ها می‌توانند بین چند دستگاه در شبکه باشند یا از دستگاهی به سمت اینترنت فرستاده شوند. روتر یک آدرس آی پی (IP) به هر کدام از دستگاه‌های شبکه می‌دهد تا در هنگام دریافت و ارسال داده‌ها، آدرس مقصد یا مبدا خود را بداند.

قبل از اینکه روتر خریداری کنین موارد متعددی رو باید در نظر بگیرین از جمله باید مطمئن بشین که روتری که میخرید قدرت این رو داشته باشه که همه ی دستگاه های شما به اینترنت متصل بشن. اگر منزل کوچیکی دارین خرید یک روتر نیاز شما رو برطرف میکنه. اگر برای کسب و کار یا منزل بزرگی دارین باید یک توسعه دهنده Wi-Fi خریداری کنین.

روترها از پروتکل‌هایی مثل ICMP برای ارتباط برقرار کردن بین دو یا چند شبکه استفاده میکنن. روترها افزونگی شبکه رو آماده میکنن چون همیشه به عنوان یک روتر فرستنده و یک روتر دریافت کننده اطلاعات در حال کار کردن میباشند. روترها برای فرستادن داده‌ها چندین مسیر رو آماده میکنن و چندین LAN و WAN رو برای کاربرها متصل میکنن.

مدیا کانورتور

مدیا کانورتر یا مبدل فیبر نوری، یک دستگاه مقرون به صرفه و قابل‌ انعطاف است که در چارچوب سخت‌افزار شبکه، برای پیاده‌سازی و بهینه سازی لینک‌های فیبر در هر نوع شبکه‌ای طراحی شده است. اگر فاصله بین دو دستگاه شبکه بیشتر از فاصله انتقال کابل‌کشی مسی باشد، داشتن اتصال فیبر نوری ضروری است.

این اتصالات از نوع سیم مسی به فیبر، یا فیبر به فیبر هستند. استفاده از این دستگاه‌ها یک راه حل انعطاف پذیر و مقرون به صرفه برای بسط مسافت انتقال با استفاده از زیرساخت‌های کابل کشی موجود محسوب می‌شود.

 

تفاوت شبکه نوری اکتیو و پسیو

یکی از تفاوت های اصلی دو زیر مجموعه ی اکتیو شبکه (active network) و پسیو شبکه (passive network)، میزان و نوع استفاده آنها از قطعات برقی است. اما این قطعا تنها تفاوت این دو شبکه نیست. برخی دیگر از این تفاوت ها شامل موارد زیر می باشند:

تفاوت در توزیع سیگنال

در شبکه نوری اکتیو مشترکان دارای یک رشته فیبر نوری مجزا و اختصاصی می باشند. به این معنا که هر کاربر پهنای باند اختصاصی دریافت می کند که با دیگران به اشتراک گذاشته نمی شود. این درحالی است که در شبکه های PON یا نوری پسیو، کاربران رشته های فیبر نوری را برای بخشی از شبکه به اشتراک می گذارند.

همچنین این تفاوت های ساختاری در شبکه نوری اکتیو و پسیو، باعث به وجود آمدن نتایج متفاوت می شود. برای مثال، در صورتی که مشکلی در یک شبکه ی پسیو به وجود بیاید، پیدا کردن منبع این مشکل دشوار خواهد بود، درحالی که در یک شبکه نوری اکتیو این مشکل وجود نخواهد داشت.

تفاوت در تجهیزات

شبکه نوری اکتیو با استفاده از تجهیزات شبکه ای سیگنال های نوری را منتقل می کنند، درحالی که در شبکه ی زیر شاخه ی پسیو شبکه، یعنی شبکه یا PON نوری پسیو، هیچگونه وسیله الکتریکی در هدایت سیگنال ها، به جز در دو سر انتهایی آنها وجود ندارد.

تفاوت در هزینه

اگر شما هم درحال حاضر یک شبکه (حتی شبکه غیر فیبری) داشته باشید، حتما می دانید که منشا اصلی هزینه ها نگه داری و تجهیزات حفظ و تامین برق و نیرو هستند. با این حال، شبکه های پسیو دارای هزینه های کمتری هستند، چرا که آنها از تجهیزات کمتری استفاده می کنند و به برق زیادی احتیاج ندارند. در نتیجه هزینه راه اندازی یک پسیو شبکه ارزان تر از اکتیو شبکه خواهد بود.

 

تفاوت در مسافت تحت پوشش

شبکه نوری اکتیو در امر پوشش دادن و میزان مسافت خدمات رسانی معمولا از شبکه های پسیو جلوتر هست، به طوری که یک شبکه AON می تواند تا مسافت 100 کیلومتر را تحت پوشش خود قرار دهد، اما مسافتی که شبکه های پسیو می توانند کاربران خود را تحت پوشش بگیرند نهایتا به 20 کیلومتر محدود می شود. بدین ترتیب کاربران این شبکه ها باید از نظر جغرافیایی در فاصله کمتری با منبع اصلی دیتا قرار داشته باشند.

تقسیم بندی کلی شبکه پسیو

شبکه پسیو نوعی شبکه رایانه ای است که در آن هر گره یا نود (node) با عملکرد یا فرآیند از پیش تعریف شده ای کار می کند. این به این معنی است که شبکه های پسیو هیچ دستورالعمل خاصی را در هر گره به طور جداگانه اجرا نکرده و رفتار آنها را به صورت پویا تغییر نمی دهند. شبکه های پسیو هیچ منبع نیروی الکتریکی ندارند. آنها از تجهیزات پسیو مانند مقاومت ها و خازن ها تشکیل شده اند.

شبکه مسی پسیو 

انواع مختلفی از شبکه های مسی پسیو وجود دارد. با این حال چیزی که تقریباً همه با آن آشنایی دارند شبکه تلویزیون کابلی (CATV) خانگی آنها است. در شبکه CATV مسی، ارائه دهنده کابل سیگنال را از طریق کابل کواکسیال به خانه می رساند. در ابتدایی ترین شبکه، کابل وارد خانه می شود و به یک تلویزیون منتقل می شود. با این حال ، بسیاری از خانه ها تنها یک تلویزیون ندارند.

برای خانه هایی که چندین تلویزیون دارند، سیگنال ارائه دهنده کابل برای دریافت سیگنال باید برای هر تلویزیون تقسیم شود. تقسیم معمولاً با دستگاه ارزان قیمت انجام می شود که معمولاً از آن به عنوان تقسیم کننده یاد می شود. تقسیم کننده نیازی به برق ندارد. به طور معمول یک ورودی واحد خواهد داشت و ممکن است دو، سه، چهار یا بیشتر خروجی داشته باشد. یک کابل جدا از شکاف به هر تلویزیون هدایت می شود.

یکی از مشکلات این نوع شبکه از دست دادن قدرت سیگنال است. همانطور که سیگنال ارائه دهنده کابل تقسیم شده و به چندین تلویزیون هدایت می شود، قدرت سیگنال برای هر تلویزیون کاهش می یابد. افزودن تلویزیون های زیاد می تواند قدرت سیگنال را تا جایی کاهش دهد که هیچ یک از تلویزیون ها قدرت سیگنال کافی را برای کارکرد صحیح دریافت نکنند. وقتی این اتفاق می افتد، وقت آن است که به نصب یک شبکه اکتیو CATV فکر کنیم.

 

 

شبکه فیبر نوری پسیو

انواع مختلفی از شبکه های نوری پسیو (PON) وجود دارد. یکی از رایج ترین آنها شباهت زیادی به شبکه پسیو CATV دارد. اما از فیبر نوری به جای کابل کواکسیال استفاده می شود. بسیاری از تجهیزات پسیو شبکه برای پشتیبانی از انواع مختلف توپولوژی شبکه فیزیکی در دسترس هستند.

کانکتور یا کوپلر های نوری هسته اصلی هر PON هستند. یک کانکتور نوری ممکن است دو یا چند سیگنال نوری را در یک خروجی واحد ترکیب کرده یا یک ورودی نوری واحد را گرفته و آن را به دو یا چند خروجی جداگانه توزیع کند. در تصویر زیر مثالی از کوپلر 1 × 6 آورده شده است. این کوپلر در حال تقسیم یک سیگنال ورودی واحد به شش خروجی است.

بنابراین PON یک شبکه ارتباط از راه دور است که اطلاعات را از طریق خطوط فیبر نوری منتقل می کند. این نوع شبکه پسیو است زیرا از تقسیم کننده هایی که به منبع نیرو احتایج ندارند برای هدایت داده های ارسال شده از یک مکان مرکزی به مقاصد مختلف استفاده می کند.

تقسیم بندی کلی شبکه اکتیو

یک شبکه اکتیو شامل حداقل یک منبع ولتاژ یا منبع جریان است که می تواند به مدت نامحدود انرژی شبکه را تأمین کند. با توجه به نوع تجهیزات پسیو و اکتیو که در یک شبکه اکتیو به کار می رود دو نوع شبکه اکتیو مسی و شبکه اکتیو فیبر نوری وجود دارد.

شبکه مسی اکتیو

بر خلاف شبکه های مسی پسیو مانند شبکه پسیو CATV خانگی که فقط می توانید تعداد محدودی تلویزیون را به این نوع شبکه متصل کنید، دریک نمونه از شبکه اکتیو CATV خانگی، یک کابل وارد خانه می شود و به یک تقویت کننده توزیع سیگنال وصل می شود. تقویت کننده توزیع، سیگنال را از ارائه دهنده کابل دریافت کرده و آن را چند برابر می‌کند. هر خروجی از تقویت کننده توزیع دارای قدرت سیگنالی تقریباً برابر با قدرت سیگنال موجود در کابل ورودی از ارائه دهنده کابل است. دیگر نیازی به چند سیستم نبوده و یک کابل جداگانه از تقویت کننده توزیع به هر تلویزیون هدایت می شود.

بنابراین شبکه اکتیو مسی بر مشکل قدرت سیگنال که شبکه پسیو وجود داشته غلبه می کند. با این حال برای تامین این سطح از توزیع نیاز به قدرت دارد. شاید از مشکلات آن به این اشاره کرد که اگر تقویت کننده توزیع خراب شود ، همه تلویزیون ها سیگنال های خود را از دست می دهند. اگر تقسیم کننده تقویت کننده توزیع به طور تصادفی از برق جدا شود ، همین امر صادق خواهد بود.

 

 

شبکه نوری اکتیو

یک شبکه نوری اکتیو شباهت زیادی به شبکه مسی اکتیو CATV خانگی دارد. یک فیبر نوری به جای تقویت کننده توزیع به یک سوئیچ متصل می شود. سوئیچ داده ها را برای هر کاربر جداگانه پخش می کند. یک کابل جدا از سوئیچ به هر کاربر اختصاص می یابد. این نوع شبکه اکتیو نبز بر مشکل قدرت سیگنال نیز چیره شده است.

با این حال اگر سوئیچ خراب شود ، همه کاربران دسترسی به داده های ورودی را از دست می دهند. در صورت قطع برق سوئیچ نیز همین امر صادق خواهد بود. همچنین تقویت کننده های نوری در شبکه های نوری اکتیو (DWDM ، CATV ، SDH و غیره) برای تقویت سیگنال های نوری استفاده می شوند.

مفهوم active و passive در شبکه

مفهوم active و passive در شبکه یک موضوع جالب برای تمامی کسانی است که به علم کامپیوتر، آی تی و شبکه علاقمندند. اما باید بدانید این دو موضوع مجزا از همدیگرند. در واقع خدمات اکتیو شبکه و پسیو شبکه همدیگر را کامل و با هم یک شبکه را می سازند. مفهوم active و passive در شبکه شما را با دنیای فناوری آشنا می کند. پسیو و اکتیو 2 مقوله جدا از هم دیگرند اما در واقع با یکدیگر کامل می شوند. معمولا متخصصان شبکه در صحبت های تخصصی، بسیار از دو مفهوم passive و active استفاده می کنند.

 

مفهوم passive در شبکه

مفهوم پسیو شبکه را مجموع تجهیزات پسیو و خدمات پسیو شبکه می سازد. پسیو، زیر ساخت و اسکلت یک شبکه نو پا است. و برای راه اندازی آن حتما باید از خدمات پسیو بهره برد. خدمات پسیو به واسطه تجهیزات منحصر به فرد و اولیه یک شبکه که به تجهیزات پسیو معروف است شکل می‌گیرد. در واقع خدمات پسیو متکی به یک نقشه اولیه راه اندازی و سازماندهی آن به وسیله تجهیزات ابتدایی است.

به مجموعه ابزار و تجهیزاتی که عملکرد آن ها وابستگی به جریان برق نداشته باشد تجهیزات پسیو می‌گویند. به عبارت دیگر تجهیزات Passive قطعاتی که در تولید، هدایت و یا تقویت سیگنال‌ها نقشی ندارند. مثل کابل، سوکت، پچ پنل، پچ کورد و….. این ابزار به تنهایی وابستگی به جریان برق ندارند اما با هم می تواند یک شبکه قدرمند بسازند و اتصالات برقی را برای خدمات اکتیو فراهم کنند.

مفهوم active شبکه

در شناخت مفهوم active شبکه و passive شبکه، مفهوم اکتیو شبکه را پس از ایجاد زیرساخت پسیو خواهید دانست. در واقع تا زمانی که خدمات پسیو اجرا نشده باشد، اجرای اکتیو شبکه مفهومی نخواهد داشت. پس از نصب تجهیزات پسیو، برای راه اندازی یک شبکه باید خدمات اکتیو را ارائه کرد. اکتیو (Active) در لغت به معنای فعال و خدمات اکتیو به معنای فعال بودن جریان برق در قطعه مورد نظر است.

از این­ رو به تمامی خدماتی که روی این قطعات فعال و دیتاهای عبوری، انجام ‌شوند، خدمات اکتیو می‌گوییم که در راه اندازی شبکه نقش مهمی را ایفا میکند. ارائه این خدمات به کمک تجهیزات اکتیو امکان پذیر است.

فروش تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه

تجهیزات اکتیو شامل قطعاتی است که با اتصال به برق کار می‌کنند و در تولید، هدایت و تقویت سیگنال‌های الکتریکی نقش دارند و باعث فعال شدن جریان الکتریکی می‌شوند. سوئیچ‌ها و مودم بخشی از تجهیزات اکتیو شبکه هستند.

مفهوم active و passive در شبکه در واقع این است که خدمات پسیو و اکتیو مکمل یکدیگر هستند و نمی‌توان گفت که کدام یک نسبت به دیگری مهمتر است. در حقیقت برای داشتن یک شبکه پویا و کارآمد هر دو باید به درستی نصب و راه اندازی شده باشد. اشتباه در هر کدام به ضرر شبکه و ناکارامدی آن می انجامد. از این رو نباید مفهوم active و passive در شبکه را سبک و جدا از هم برشمرد.

با آی تی سام همراه باشید.

 

 

دسته‌بندی: همه نوشته ها

مقالات مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه