خانه/همه نوشته ها/طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی
آخرین بروز رسانی: 8th سپتامبر, 2021

طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی

فهرست این محتوا پنهان 1 طراحی و اجرای پروژه دوربین […]

طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی

در مورد طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی باید گفت که برای نصب سیستم های نظارت تصویری به مراحل استاندارد و از پیش تعیین شده ای نیاز داریم. این مراحل رو پیشتر با عنوان درخواست نصب دوربین مداربسته براتون به اشتراک گذاشتم. درواقع هفت مرحله ای که در فرایند نصب بهتر دوربین مداربسته به ما کمک می کنه.

اگه قرار باشه یک سیستم حفاظتی و نظارتی مثل دوربین مداربسته در یک مکان پیاده سازی بشه، لازمه برنامه ریزی و زمان بندی داشته باشیم و یک پروژه تعریف کنیم. حالا این پروژه مثل هر فعالیت زمان بندی شده دیگه ای مراحل مختلفی داره که دقیق و قدم به قدم باید اجرا بشه. این مراحل به ترتیب توضیح داده خواهد شد.

 

 

لزوم نصب دوربین مدار بسته

امروزه با توجه به مشکلات اقتصادی فراوان درجامعه که باعث بروز جرم و جنایات فراوان شده است، اهمیت دوربین های مدار بسته چندین برابر شده و دیگر کمتر کسی به اهمیت بسیار بالای دوربین های مدار بسته شک دارد. جرم و جنایاتی که هر روز در سطح جامعه اتفاق می افتد، برای اثبات، نیازمند شاهدی است که هر لحظه اطرافمان را کنترل نماید.

البته شاهد حقیقی خداست. ولی برای اثبات در برابر قانون و دفاع از محیط پیرامون خویش نیارمند استفاده از دوربین های مدار بسته هستیم. از آنجایی که دوربین های مدار بسته از جمله تجهیزاتی هستند که اکثرا در مواقع اضطرار و حساس نیار به بازبینی پیدا می کنند، لازم است، انتخاب تجهیزات دوربین  مدار بسته  مورد استفاده و نوع نصب، به شکل کار آمد و با ضریب اطمینان بالا انجام شود.

بازدید محل توسط کارشناسان 

برای اینکه هزینه نصب دوربین مداربسته و تجهیزات به دقت برآورد بشود و همینطور جانمایی دوربین ها به درستی انجام شود و براساس نیاز و هدف پروژه به شما محل های مختلف رو پیشنهاد می دهند. بهترین محل نصب دوربین مداربسته رو هم بهتون یادآوری می کنیم که حتما بخونید. چرا که هر کسی باید در جریان باشه دقیقا چه نقاطی از خانه یا محل کار آسیب پذیر تر هست.

 امکان سنجی جهت نصب

بعد از مرحله بازدید، نوبت به امکان سنجی می رسد. در این مرحله امکان نصب دوربین در محل مورد نظر بررسی میشه. یعنی آیا این محل پتانسیل نصب دوربین دارد؟ یا اینکه اصلا امکان نصب در این قسمت از محیط وجود دارد یا خیر؟! خیلی مکان ها هستند که بدلیل صعب العبور بودن، کابل کشی یا نصب دوربین رو تقریبا غیر ممکن می کنند؛ مگر اینکه نیاز به زیرساخت سازی داشته باشند که در این صورت راهکارهای لازم ارائه خواهد شد.

 تهیه پیش فاکتور برای تجهیزات

در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی تجهیزات سیستم مداربسته در مرحله اول برآورد هزینه می شوند. سپس جانمایی انجام می شود و با توجه به امکان سنجی محیط، نقشه دوربین مداربسته طراحی می شود. حالا نوبت به ارسال پیش فاکتور از سمت شرکت پیمانکار هست، می رسد. پیش فاکتور با جزئیات هزینه نصب و راه اندازی برای مشتری ارسال می شود.

 نصب و راه اندازی سیستم

در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی مهم ترین و ظریف ترین بخش کار همین جاست. مرحله نصب و راه اندازی سیستم مداربسته یکی از مهم ترین قسمت های این پروژه می باشد. به این دلیل اینکه ریشه بیشتر مشکلات مشتریان با دوربین های مداربسته دقیقا در همین مرحله می باشد. بعدها هنگام استفاده با مشکلات متعددی مواجه می شوند که علت آن صرفا عدم توجه در نصب یا به کارگیری افراد غیرمتخصص در فرایند نصب بوده است. در این مرحله تمامی موارد تعیین شده در ابتدای پروژه پیاده سازی میشود و کار نصب و راه اندازی، به همراه آموزش تا انتها انجام می شود.

تحویل به کارفرما و اخذ تاییدیه

در این مرحله دیگه کار تموم شده و تحویل شما مشتری عزیز میشه.

 

اجرای پروژه نصب دوربین مداربسته در بستر آنالوگ

تعیین تعداد دوربین ها

در ابتدای کار باید محل نصب پروژه ب دقت مورد بررسی قرار گیرد. مساحت محل پروژه، تعداد محل ها، شرایط قرارگیری و میزان اولویت آن ها از جمله عوامل تاثیر گذار در تعیین تعداد دوربین مداربسته مورد نیاز جهت نصب است.

تعیین نوع دوربین ها

جهت تعیین نوع دوربین ها لازم است ب شرایط محیطی توجه شود. عموما در مکان های بیرونی و دیواری از دوربین بولت و در مکان های مسقف از دوربین دام استفاده می شود. در برخی محل ها نیاز به دوربین های با دید در شب قوی تر، در برخی نیاز به نصب دوربین های صدادار (میکروفون دار) و در برخی دیگر نیاز به نصب دوربین های معمولی است. دوربین های مداربسته دارای انواع مختلف با کاربردهای مختلف به خود هستند.

انتخاب دستگاه

لازم است انتخاب دستگاه با توجه به تعداد دوربین ها و نوع آن ها صورت گیرد. دستگاه باید قابلیت پشتیبانی تمامی دوربین ها به همراه تمامی ویژگی های آن ها (WDR ضبط صدا و … ) را داشته باشد.

انتخاب هارددیسک

در این مرحله لازم است با توجه به تعداد دوربین های تعیین شده و نوع آن ها (مگاپیکسل، فریم بر ثانیه، WDR و…) همچنین حداقل تعداد روز درخواستی جهت ذخیره و بازبینی توسط کارفرما، هارددیسک با تعداد و ظرفیت مناسب خریداری شود. پر استفاده ترین هارددیسک در پروژه های دوربین مداربسته، برند وسترن (نوع بنفش رنگ) است.

تعیین آداپتور

با توجه به تعداد دوربین های موجود در پروژه لازم است آداپتورهای مورد نیاز تعیین و تهیه شود. در پروژه ها لازم است به ازاء هر دوربین 2 آمپر جریان در نظر گرفته شود. به عنوان مثال برای یک پروژه مداربسته دارای 14 عدد دوربین مداربسته می توان 14 عدد آداپتور 12 ولت 2 آمپر و یا آداپتور مرکزی 12 ولت 30 آمپر (2×14=28 آمپر) استفاده نمود.

برای دوربین های غیر متداول (اسپید دام، موتورایز و…) نیاز به آداپتور با جریان خروجی بالاتر است. لازم به ذکر است در پروژه هایی که از آداپتور مرکزی (سوییچینگ) استفاده گردد نیاز به فیش نری به تعداد دوربین های موجود  در پروژه خواهیم داشت.

 

بی ان سی

در یک پروژه دوربین مداربسته به تعداد دو برابر دوربین های موجود bnc مورد نیاز است چراکه هر کابل rg که از سوی دوربین به سمت دستگاه می رود دارای دو سر bnc می باشد. توصیه می شود تعداد bnc های تهیه شده برای یک پروژه اندکی بیش از تعداد مورد نیاز باشد چراکه خراب شدن یک (یا بیشتر) bnc حین انجام پروژه دور از انتظار نیست.

تعیین نوع و متراژ کابل

متراژ کابل مورد نیاز در یک پروژه مداربسته توسط محاسبه مجموع فواصل هر یک از دوربین ها از دستگاه تعیین می شود. تعیین حداکثر کیفیت کابل rg مورد نیاز در پروژه توسط بیشترین فاصله دوربین ها تا دستگاه و همچنین میزان نویز موجود در محیط تعیین می شود. در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی به عنوان مثال زمانی که در یک پروژه مداربسته فاصله یکی از دوربین ها تا دستگاه بیش از 100 متر باشد کابل rg با مشخصات مغزی 0.6 میلیمتر 64 رشته مناسب نبوده و مطلوب است از کابل با کیفیت بالاتر مانند 0.8 میلیمتر 96 رشه و یا 128 رشته استفاده شود.

جعبه تقسیم

در پروژه های مداربسته در کنار هر دوربین یک جعبه تقسیم نصب می شود که وظیفه آن نظم دهی به کابل و آداپتور نزدیک به دوربین و محافظت بیشتر از آن ها است.

لوله فلکسی

لوله ای خرطومی دارای لایه مقاوم فلزی داخلی و روکش پلاستیکی است که وظیفه آن حفاظت از کابل های بیرون از ساختمان در برابر ضربه و بریده شدن توسط عوامل مخرب است.

داکت

شاخته هایی پلاستیکی در اندازه ها و عرض های مختلف است. از داکت جهت نظم بخشیدن به کابل کشی در محیط های داخلی استفاده می شود.

کارشناسی نصب

حال زمان کارشناسی نصب دوربین ها است. محل نصب دوربین ها باید به گونه ای باشد که: تمامی نقاط مهم محیط را پوشش دهد. دوربین هایی که از ناحیه عقب خود مستعد به سرقت رفتن هستند یکدیگر را پوشش دهند (اثر پوشش متقابل دوربین ها)، رعایت این مورد باعث می شود در صورت خرابکاری، ضربه و یا سرقت یکی از دوربین ها، دوربین پوشش دهنده آن تصاویر سوژه را گرفته و ذخیره نماید.

ارتفاع مناسب جهت نصب دوربین های متعارف حدودا 2،5 متر می باشد. گاهی لازم است در محیط های داخلی که دارای سقف های بلند هستند در ارتفاع مناسب دوربین بولت نصب گردد چراکه نصب دوربین دام در سقف این محیطها نقاط بسیاری را در حالت عدم پوشش قرار می دهد.

مکان های دارای اهمیت بالاتر با دقت بیشتری پوشش داده شود. به عنوان مثال فروشگاه ها می توان با استفاده از یک دوربین وری فوکال با لنز تنظیم شده روی دخل فروشگاه نظارت بیشتری بر روی نقطه مذکور داشت. در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی در مکان هایی که نور شدید در دید دوربین است از دوربین های با قابلیت WDR استفاده شود. در صورتی که شدت نور کم باشد می توان از دوربین های ارزان تر با قابلیت DWDR استفاده نمود.

در ورودی پارکینگ ها و مکان های که نیاز به قابلیت پلاک خوانی می باشد لازم است از دوربین مداربسته دارای ویژگی HLC استفاده شود. حتی الامکان لازم است دوربین ها در مکان هایی نصب شوند که امکان سرقت آن ها به حداقل برسد. به عنوان مثال نصب دوربین در مجاورت پنجره هایی که قابلیت دسترسی از بیرون دارند مناسب نیست.

 

فرآیند نصب

ابتدا محل های دقیق نصب هر دوربین را علامت گذاری می کنیم از نقاط مشخص شده تا اتاق نظارت (محل قرارگیری دستگاه XVR) به متراژ مناسب از کابل (rg تک و یا کنار برق) برش داده و کابل کشی می نماییم. در این مسیر بسته به شرایط فیزیکی ساختمان می توان جهت محافظت بیشتر کابل از داکت و یا لوله فلکسی استفاده نمود. دو سر هر یک از کابل های rg بریده شده را bnc نصب می کنیم.

در صورت استفاده از آداپتور تکی شرایط تغذیه هر یک از دوربین ها را جداگانه و در صورت استفاده از آداپتور مرکزی به صورت یکجا و با استفاده از فیش نری فراهم می نماییم. دوربین ها را در محل های مشخص شده نصب و اتصالات برق و تصویر (کواکسیال) هر یک را برقرار می کنیم.

پیچ های دستگاه xvr را باز کرده و هارددیسک ها را به برد اصلی درون دستگاه توسط کابل های ساتا و برق درون آن وصل می کنیم. هارد را توسط دو پیچ به کف دستگاه محکم کرده، درب دستگاه بسته و آن را درون رک قرار می دهیم. حال bnc تمامی قسمت های انتهایی کابل های rg که از سمت دوربین ها به دستگاه آورده شده است را به پشت دستگاه متصل می نماییم.

در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی آداپتور دستگاه را متصل کرده و توسط دکمه پاور دستگاه را روشن می نماییم. با اتصال کابل hdmi و یا vga بین دستگاه و نمایشگر در صورتی که از اتصالات پیشین به درستی انجام شده باشد می توان تصاویر دوربین ها را بر روی نمایشگر مشاهده نمود. کابل hdmi قابلیت انتقال هم زمان صدا و تصویر را داشته اما کابل vga صرفا جهت انتقال تصویر است.

لذا در صورت استفاده از کابل vga لازم است از یک کابل av جهت اتصال خروجی صدای دستگاه به نمایشگر استفاده شود. مورد دیگری که لازم است به آن توجه شود این است که در صورتی که خروجی دستگاه ضبط کننده دارای کیفیت مگاپیکسلی بالا باشد باید کابل hdmi ارتقا یافته (که توانایی انتقال کیفیت خروجی دستگاه را داشته باشد) خریداری و نصب شود.

به عنوان مثال اگر خروجی دستگاهی 4k باشد و از کابل hdmi متعارف استفاده نماییم کیفیت نمایش داده شده در نمایشگر افت شدیدی خواهد داشت. بدیهی است که نمایشگر نیز باید رزولوشن مذکور را پشتیبانی نماید.

دلایل اهمیت دوربین مداربسته برای پروژه های ساختمانی

پیاده‌سازی راهکار امنیتی و اجرای پروژه دوربین مداربسته برای پروژه‌های ساختمانی تفاوت‌های عمده‌ای با اجرای سامانه نظارت تصویری در پروژه‌های دیگر دارد. اولین و مهم‌ترین تفاوت آن رشد سریع پروژه و تغییرات محیطی آن است به طور مثال ستون‌ها و اسکلت ساختمان در بدو امر وجود ندارد ولی با گذشت دو ماه اسکلت ساختمان برپا می‌شود و ممکن است تأثیرات زیادی در دید دوربین داشته باشد.

مواد و تجهیزات ساخت ‌و ساز به‌طورمعمول گران‌ قیمت هستند و به دلیل کاربرد بالای آن می‌تواند تحت نظر سارقین قرار گیرد. با نصب دوربین‌ مداربسته برای پروژه های ساختمانی شما می‌توانید از تجهیزات خود محافظت نمایید و مکان‌هایی که احتمال سرقت وجود دارد را ایمن کنید. از کاربردهای مهم دوربین مداربسته برای پروژه‌های ساختمانی نظارت بر کارگران است و با نظارت بر آن‌ها شما مطمئن خواهید شد که اصول اولیه ایمنی را رعایت می‌نمایند.

دوربین‌ مداربسته برای پروژه های ساختمانی طیف وسیعی دارند و هرکدام برای شرایط خاص طراحی‌شده‌اند برخی از این دوربین‌ها را می‌توان در محیط‌های داخلی و برخی را می توان در محیط‌های خارجی نصب نمود. برخی از دوربین‌ها قابلیت کارکرد در محیط‌های کم‌نور را دارند و برخی با چالش نوری می‌توانند مقابله نمایند و مکان‌هایی که تفاوت نور زیاد است را به خوبی به رشته تصویر بکشانند.

 

نصب دوربین مداربسته در کارگاه های ساختمانی

قبل از خرید دوربین مداربسته برای پروژه های ساختمانی باید انتخاب هوشمندانه‌ای را بر اساس سایت موجود داشته باشید و نیازهای آتی را نیز در نظر بگیرید. این امر به کمک کارشناسان زبده و کار بلد بهینه‌تر خواهد شد.

اگر در چیدمان و آرایش سامانه نظارت تصویری خواهان نصب دوربین در محیط‌های بیرونی هستید باید به استاندارد های محافظت از نفوذ آب و گرد و خاک دقت نمایید و به اصطلاح عام دوربین‌ها باید واترپروف باشند. در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی به شما توصیه می‌کنیم با استانداردهای IP67  بیشتر آشنا شوید. دوربین‌های امنیتی که در محیط‌های بیرونی نصب می‌شوند می‌توانند از اموال خارجی محافظت نمایند. علاوه بر واترپروف، برخی دوربین‌ها وندال هستند. اصطلاح وندال به آن معناست که اگر به دوربین ضربه وارد شود، دوربین نمی‌شکند.

دوربین‌های بیرونی باید خاصیت دید در شب را داشته باشند و در کنار آن‌ها ماژول مادون‌قرمز تعبیه گردد. اکثر خرابکاران و سارقان شب‌ها به دنبال طعمه‌های خود هستند و از تاریکی بهره می‌گیرند و اموال شما را سرقت می‌کنند. شما با نصب دوربین‌های دید در شب می‌توانید سدی در برابر افکار شوم آن‌ها بسازید و آرامشی دلپذیر را برای خود به ارمغان آورید.

یکی دیگر از روش‌های امن سازی پروژه‌های ساختمانی بهره‌گیری از دوربین‌های حرارتی است. دوربین‌های حرارتی در تاریکی بهتر عمل می‌نماید و اگر پروژه وسیعی دارید این دوربین‌ها به‌صورت کارا کل محدوده را زیر نظر می‌گیرند و اگر کسی وارد محدوده شود آلارم به‌موقع برای شما ساطع می‌نمایند. همچنین دوربین های دید در شب که توانایی کارکرد در لوکس پایینی دارند نیز بسیار کارا هستند.

مزایای دوربین مداربسته برای پروژه های ساختمانی

بسیاری از مجریان و مهندسین عمران از مزایای دوربین مداربسته برای پروژه های ساختمانی آگاه هستند و بر اساس تجربه و آمار مشخص‌شده است که وجود این سامانه‌ها سبب صرفه‌جویی در پروژه و جلوگیری از سرقت و مراقبت از کم‌کاری کارگران خواهد شد. در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی باید دقت شود که دوربین‌های مناسب برای سایت در نظر گرفته شود و اگر این دوربین‌ها مناسب نباشد و یا در تاریکی تصویر ندهد و یا دوربین‌هایی باشد که واترپروف نباشد، پول خود را دور ریخته‌اید.

بازدارندگی از جرم

از مزایای نصب دوربین مداربسته برای پروژه های ساختمانی بازدارندگی جرم است. هر دوربین می‌تواند یک سارق را از اقدام خود منصرف نماید. این بحث در پروژه‌های ساخت‌وساز نیز وجود دارد و حضور دوربین عامل بازدارنده برای جرم محسوب می‌شود. مجرمان همواره ب دنبال آسیب‌پذیرترین نقطه مجموعه شما هستند و با شناسایی آن نقاط دست به اهداف شوم خود می‌زنند. وجود دوربین برای پروژه های ساختمانی سبب می‌شود مجرمان دست‌به‌کار نشوند چراکه نمی‌خواهند رد پایی از خود باقی بگذارند.

اگر دوربین مداربسته برای پروژه های ساختمانی وجود داشته باشد یعنی افراد آن پروژه امنیت را خیلی سفت‌ و سخت می‌گیرند و در صورت وجود یک جرم و یا سرقت، صاحبان آن ب دنبال سرنخ‌ها می‌گردند. سارقان با دیدن دوربین دو دوتا چهار تا نموده و فرار را برقرار ترجیح می‌دهند. چراکه هیچ سارقی جلوی دوربین دزدی نمی‌کند تا تصویر خود را تقدیم مراجع قضایی نماید.

نظارت از راه دور

در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی دوربین‌های امنیتی مدرن در حال حاضر با یک ویژگی مهم شناخته‌شده اند و آن انتقال تصویر و مانیتورینگ از راه دور است. پایش از راه دور به کاربران اجازه می‌دهد تا دسترسی مجاز ب نمایش هر دوربین امنیتی را از هر دستگاه فعال در اینترنت نظیر لپ تاپ یا گوشی موبایل مشاهده کنند. این ب این معنی است که رئیس سایت ساخت‌ و ساز اکنون می‌تواند ملک را بدون نیاز به بازدید فیزیکی از آن بررسی کند.

ب کمک گوشی تلفن و یا لپ‌تاپ از طریق بستر اینترنت می‌توان به دوربین‌ها دسترسی داشت و تصاویر را بررسی نمود. همچنین مؤسساتی وجود دارد که برای نظارت از راه دور با پروژه‌ها قرارداد می بندند و در صورت وجود جرم با مجتمع‌های انتظامی تماس گرفته و اقدامات فورس ‌ماژور صورت خواهد پذیرفت.

ارتقاء ایمنی

با توجه به نیاز بهداشت محیط کار، دوربین‌های مداربسته می‌تواند متضمن اجرای قوانین مربوط به بهداشت ایمنی باشند و در صورت تخلف و مشاهده مدیران در راستای عدم اجرای ایمنی سریعاً اقدامات مؤثر صورت پذیرد. از سوی دیگر راندمان کارگران و مهندسین ارزیابی می‌شود و آنان که سر از کار باز زده‌اند مشخص می‌شود و با سند به آن‌ها اخطارهایی اعلام خواهد شد.

اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

برای آنکه بتوانید دوربین مداربسته تان را ب آنتن مرکزی وصل کنید باید ابتدا با نحوه عملکرد آنتن مرکزی آشنا شوید و مزایا و معایب استفاده از آنتن مرکزی در نصب دوربین مداربسته رابدانید تا تصمیمی هوشمندانه بگیرید.

 

نحوه کار آنتن مرکزی

آنتن مرکزی کاملا ساده و کارآمد عمل می کند اجزای تشکیل دهنده آن شامل آنتن، تقویت کننده،اسپیلیتر و یا تقسیم کننده می باشد. هر یک از این تجهیزات به نوبه ایی جزء اساسی ب حساب می آیند در صورت بروز اختلال در هر کدام کار سیستم با مشکل مواجه خواهد شد.

وظیفه آنتن در این سیستم دریافت سیگنال های تلوزیونی است؛ تقویت کننده خروجی آنتن را تقویت می کند تا پس از تقسیم سیگنال ها دچار افت نشوند. وظیفه اسپلیتر یا تقسیم کننده هم تقسیم کردن مساوی سیگنال های ورودی بین خروجی هاست.

کاربرد اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

اتصال دوربین مداربسته ب آنتن مرکزی برای مجتمع می تواند بسیار کارساز باشد زیرا تمامی ساکنین ساختمان می توانند ب راحتی از یک کانال مشترک در تلویزیون تصاویر دوربین های مداربسته را ب صورت 24 ساعته چک کنند؛ این در صورتی است که اگر دوربین مداربسته را ب مانیتور وصل کنید تنها اپراتور از طریق مانیتور و یا اتصال تلفن همراه به دوربین مداربسته به تصاویر دسترسی خواهد داشت اما در صورتی که دوربین مداربسته ب آنتن مرکزی وصل باشد تمامی ساکنین ساختمان میتوانند ب تصاویر دوربین مداربسته دسترسی داشته باشند. دسترسی که در اختیار تمامی واحدهای ساختمان قرار میگیرد برایشان ممکن میکند که به سادگی بتوانند در صورتی که زنگ خانه به صدا در آمد تنها با تعویض کانال تلویزیون چهره افرادی که جلوی درب قرار دارند را ببینید و از ورود افراد ناشناس جلوگیری کنند.

روش نصب دوربین مداربسته به سیستم آنتن مرکزی

به دلیل آنکه سیگنال های دستگاه ضبط کننده تصاویر و آنتن مرکزی متفاوت است نمی توان آن ها را به صورت مستقیم به هم وصل کرد. برای همسان سازی سیگنال ها باید از وسیله ایی به نام مدولاتور استفاده نمایید. مدولاتور پرکاربردی که این روزها توجه کاربران را جلب کرده مدولاتور RF میباشد که میتوان به واسطه آن دستگاه ضبط کننده را ب آنتن مرکزی وصل کرد.

وسایل مورد نیاز برای اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

دوربین مداربسته را ب صورت مستقیم نمیتوان ب آنتن مرکزی متصل کرد و برای این کار نیاز ب وسایلی ب نام مدولاتور دارید. انواع مختلف مدولاتور در بازار است که هر کدام خصوصیات و قیمت‌های متفاوتی دارند. دو نوع مهم مدولاتورها، مدولاتورهای آنالوگ و دیجیتال هستند.

نصب مدولاتور

نصب مدولاتور بسیار آسان است و میتوانید ب راحتی خودتان این کار را انجام بدهید، مدولاتور دارای سه ورودی و یک خروجی است که شامل یک ورودی RF و یک خروجی RF و یک ورودی تصویر (Video In) و یک یا دو ورودی صدا (Audio In R and L) میباشد.

نحوه اتصال آن ها ب این گونه است که باید خروجی تقویت کننده را به ورودی RF مدولاتور، ورودی تصویر DVR را ب Video In، در صورت داشتن صدا در محل میتوانید خروجی صدای DVR را نیز ب Audio In مدولاتور متصل کنید و نهایتا خروجی RF را به اسپلیتر خود متصل میکنید. پس از روشن کردن دستگاه از طریق کلیدها و سون سگمنت تعبیه شده بر روی مدولاتور میتوانید کانال مورد نظرتان را برای نمایش تصاویر دوربین مداربسته انتخاب نمایید.

برای اتصال مدولاتور باید ورودی آن را ب خروجی تقویت کننده و ورودی تصویر DVR را به ورودی تصویر مدولاتور متصل شود. ورودی زرد مدولاتور برای نمایش فیلم و قرمز و سفید برای پخش صدا است، بنابراین ب احتمال زیاد شما به آنها احتیاج نخواهید داشت اما اگر دوربین های مدار بسته شما میکروفون دارد، بنابراین می‌توانید برای شنیدن صدا ورودی سفید و قرمز مدولاتور را به خروجی صدا  DVR و خروجی صدای مدولاتور را ب اسپلیتر نصب کنید. پس از اتصال، باید دوربین مدار بسته را روی یک کانال UHF تنظیم کنید.

روش نصب مدولاتور برای اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی هنگام اتصال دوربین مدار بسته به آنتن مرکزی، ابتدا باید آنتن مرکزی را به مدولاتور وصل کنید. چرا که سیگنال‌های آنتن مرکزی با دوربین مداربسته متفاوت است و از مدولاتور برای همسان سازی سیگنال‌ها استفاده می‌شود.

این آسان است که  آمپلی فایر یا اسپلیتر آنتن مرکزی تلویزیون در کنار یکدیگر نصب شوند، اما برای جایی که تجهیزات دوربین مداربسته در مکان‌های مختلفی قرار دارند، به یک کابل اضافی برای نصب و راه اندازی درست تجهیزات سیستم دوربین مداربسته نیاز است.

به عنوان مثال، اگر DVR  یا NVR دوربین مداربسته در سالن برای مانیتور کردن و یک تقویت کننده توزیع در سقف نصب شده باشد. آنتن مرکزی ابتدا باید ب سالن سیم کشی شود، از طریق مدولاتور به دوربین مدار بسته متصل شود تا سیگنال ایجاد شده توسط دوربین مداربسته با سیگنال آنتن مرکزی ترکیب شود و سپس مجدداً به آمپلی فایر توزیع بازگردد تا تصویر از طریق تلویزیون ب نمایش درآید.

مدولاتور مورد نیاز برای اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی

دو نوع مدولاتور وجود دارد، یکی آنالوگ و دیگری HD که خرید نوع آنالوگ ارزان تر و مقرون به صرفه تر است. چرا که آنتن‌های مرکزی تصاویر دوربین مداربسته را با کیفیت پایین برای تلویزیون‌ها به نمایش در می‌آورند و نیازی به خرید دستگاه‌های مدولاتور HD نیست. یک مدولاتور آنالوگ شما را قادر می‌سازد تا کانال تلویزیونی آنالوگ را از منبع AV ایجاد کنید که معمولا ورودی و خروجی‌های SCART یا phono / RCA که هر دو نیز در سیستم آنالوگ هستند، در پشت آن وجود دارد.

انتخاب نوع مدولاتور بستگی به ورودی‌های پشت  DVR یا NVR  دوربین مداربسته دارد. بیشتر دستگاه‌های DVR یا NVR  دوربین مدار بسته جدید دارای اتصالات HDMI  و RCA  (قرمز، سفید، زرد) هستند. اما ممکن است انواع دیگری از ورودی‌ها را نیز داشته باشند.

 

اهمیت نصب دوربین مداربسته تحت شبکه

فناوری ها و تکنولوژی ها ب کار رفته در دوربین مداربسته تحت شبکه باعث اضافه شدن و تغییرات زیادی از جمله افزایش کیفیت تصاویر، قابلیت های هوشمند سازی و پردازش تصاویر و … شده است که بر محبوبیت و کارایی دوربین IP اثر مثبتی داشته است.  در حال حاضر، دوربین های تحت شبکه هایک ویژن، داهوا، هایلوک، سامسونگ، اکسیس و آپتینا به عنوان محصولات با کیفیت و دارای گارانتی معتبری هستند که در بازار جایگاه ویژه ای دارند.

آیا میتوان NVR را نیز به آنتن مرکزی متصل کرد؟

بله، از طریق استفاده از تبدیل VGA به AV شما میتوانید خروجی دیجیتال دستگاه NVR را ب آنالوگ تبدیل کرده و از این طریق دستگاه دوربین های تحت شبکه را ب سیستم آنتن مرکزی متصل کنید. توجه داشته باشید که با توجه ب انتقال آنالوگ دوربین ها تا محل نمایش روزولشن تصاویر آنها ب شدت کاهش خواهد یافت.

انتخاب سطح مناسب برای نصب صحیح دوربین مداربسته

سطحی که برای نصب صحیح دوربین مداربسته مورد استفاده قرار میگیرد باید ب گونه ای باشد که دوربین از خطراتی چون صاعقه، برخورد حیوانات، خرابکاری توسط افراد غیر مجاز، گرما و سرمای شدید، رطوبت بیش از حد مجاز و … در امان بماند. در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی اگر سطحی که دوربین روی آن نصب میشود، فلزی است، و ارتفاع و موقعیت آن ب گونه ای است که احتمال برخورد صاعقه زیاد است، و یا ممکن است نویزی را ب بدنه دوربین انتقال دهد باید دوربین را از سطح فلزی ایزوله کرد.

بدین منطور میتوان دوربین را بر روی باکس ها یا جعبه تقسیم های روکار فلزی یا کمباکس ها که مخصوص همین کار تولید شده اند نصب نمود. سطحی که اقدام  ب نصب دوربین مدار بسته می کنید باید دارای استحکام مناسب باشد. به گونه ای که ب سادگی تخریب نشود.

آموزش، تعمیرات و نگهداری تجهیزات دوربین مدار بسته

در صورتی که محل کسب و کار شما از یک سیستم پیجیده امنیتی بهرمند می باشد نیاز است که فردی با دانش کافی از عملکرد دستگاه ها ب صورت دائم در محل حضور داشته باشد. در غیر این صورت با آموزش های مختصری از کارکرد دستگاه ها و شناخت باید ها و نباید ها، در خصوص دستگاه ها می توان نیاز های خود را برطرف کرد. در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی برای داشتن یک سیستم امنیتی مناسب باید کاربران آموزش های لازم را ببینند و ب صورت متناوب دستگاه ها مورد بررسی قرار دهند تا از بروز هرگونه اختلالی در آینده جلوگیری شود.

توقع اکثریت قریب ب اتفاق جامعه بر این  است که فروشنده و مجری سیستم های دوربین مداربسته از بین افراد با تجربه و کاردان انتخاب گردد. تا سیستمی انتخاب و اجرا گردد که بالاترین راندمان و بهره وری را داشته باشد. در طراحی و اجرای پروژه دوربین و سیستم مرکزی مشتریان دوربین های مدار بسته باید ب این موضوع توجه داشته باشند که انتخاب دوربین مدار بسته مناسب برای محل مورد نظر سلیقه ای نیست و کاملا یک بحث کارشناسی است.

متاسفانه بسیاری از مواقع مشاهده می شود بخشی قابل توجهی از مردم، خود تجهیزات دوربین مدار بسته را خریداری نموده و اقدام به نصب می کنند. و یا مسئولیت نصب را به یک فرد غیر مجرب می سپارند تا هزینه نصب و اجرا کاهش یابد. با ما در آی تی سام همراه باشید.

دسته‌بندی: همه نوشته ها

مقالات مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه